Një Gin & Tonic, por i përsosur
Prill 25, 2017
Agoni alla Eatalian’s
Maj 8, 2017
Trego të gjitha

Shumë shkurt për trenin

Me siguri dy ditët e fundit keni parë në rrjetet sociale fotografi apo video nga eventi në tren, i titulluar Swing Marathon 2017: Andrra n’tren. Pa dashur të zgjatem apo të bie në përsëritje, dua të them dy fjalë për këtë event që më la kaq shumë mbresë të dielën e shkuar.

Një rikujtesë se si duken fushat nga një dritare treni.

Siç e kam përmendur edhe më parë në shkrimet e mia, e veçanta e Hemingway bar Tirana është që ka arritur të mbledhë në një vend, njerëz me pasione, interesa dhe personalitete krejt të ndryshme duke krijuar një komunitet dinamik. Pikërisht kjo frymë që e gjen 365 ditë të vitit në Hemingway mbizotëronte edhe në trenin Tiranë- Shkodër të Swing Marathon. Fytyra të gëzuara të veshura në stilin e viteve 40-50 që kërcenin, qeshnin e bisedonin në vagonët e një treni në të cilin kisha rreth 20 vite që nuk kisha shkelur.

Dritarja e keqtrajtuar, por rëndësi ka atmosfera brenda. P.s Nuk di e kujt ishte paketa por shkonte me tavolinën 🙂

Nuk di të them se cili ishte suksesi më i madh i këtij organizimi: fakti që ishte marrë një tren i tërë me qera ku luhej për 4 orë jazz dhe swing (live dhe me sete nga dy DJ); fakti që po hipnim në një tren pas shumë vitesh për të dëgjuar muzikë dhe festuar; fakti që të gjithë kontribuan me veshjet dhe simpatinë e tyre në krijimin e një atmosfere që rrallë e kam parë në ndonjë festë më parë; fakti që iu kushtua rëndësi e veçantë ditës ndërkombëtare të Jazzit (30 Prill) dhe u organizua diçka kaq e bukur; fakti që rrugët e Shkodrës u mbushën me kërcime dhe gëzim etj. Personalisht nuk di cilën të vendos të parën. Mendoj që të gjitha bashkë i dhanë jetë një eksperience fantastike.

Ky udhëtim ishte një grimcë lumturie.

Drejt Shkodrës nën shi

Edhe pse e di që Rudi dëshiron të mbajë një profil të ulët sepse edhe hapësira është e kufizuar dhe klientela specifike, unë e kam thënë dhe do e përsëris që ky vend është thjesht i jashtëzakonshëm. Sepse nuk ka nevojë të jesh në mes të bllokut për të quajtur i modës, nuk ka nevojë për menaxherë me emër për të funksionuar në menyrë të shkëlqyer, nuk ka nevojë për reklamë apo stjuardesa (vajzat që të tregojnë se ku të ulesh quhen hostess ose stjuardesa – jo PR) për të joshur klientët, një vend i mirë të tërheq në menyrë të pakushtëzuar dhe bën ndryshimin.

ingridxh
ingridxh
Dëshira për të zbuluar shije të reja, është motori i kërkimit tim, dhe këto 'zbulime' dua ti ndaj me të tjerë kuriozë si unë.

Lini një Përgjigje